Home Színes Változékony, de enyhe idővel kezdődik a hét

Változékony, de enyhe idővel kezdődik a hét

0
Változékony, de enyhe idővel kezdődik a hét

Hétfőn továbbra is változékony, alapvetően napos időben lesz részünk, már csak északkeleten fordulhat elő egy-egy futó zápor. A keddi gyenge hidegfrontot követően a hét közepén jelentős melegedés várható, csütörtökön helyenként 23 fok körüli csúcshőmérsékletekre is számíthatunk!

Részletes előrejelzés

Hétfőn délelőtt változóan, több helyen még erősen felhős, borult lesz az ég, de számottevő csapadék már nem várható. Délután nyugat felől felszakadozik, vékonyodik a felhőzet, a változékony időben több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt számíthatunk. Jelentős csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten fordulhat elő elvétve egy-egy futó zápor. Kezdetben a Dunántúl északi részén, illetve a középső országrészben megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, estére azonban fokozatosan gyengül a légmozgás. A legmelegebb órákban 14, 20 fok várható.

Kedden átmenetileg megnövekszik, majd csökken a felhõzet, elszórtan futó záporokra is készülni kell. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hõmérséklet 14, 20 fok között alakul.

Szerdán északon , illetve keleten megnövekszik, megvastagszik a felhõzet, a legtöbb napsütésre délen lehet készülni. Elszórtan kisebb esõ, futó zápor elõfordulhat, de számottevõ csapadék nem valószínû. Megélénkül az északkeleti szél. 16, 22 fokra melegszik a levegõ.

Csütörtökön az idõnként megnövekvõ gomolyfelhõzet mellett sok napsütés várható. Csapadék általában nem alakul ki, legfeljebb északon, illetve északkeleten lehetnek futó záporok helyenként. A déli szél élénk lesz. A hõmérséklet csúcsértéke 17, 23 fok között alakul.

Pénteken többször megnövekszik a felhõzet, emellett hosszabb-rövidebb idõre kisüt a nap. Csapadék nem valószínû. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 16, 22 fok között tetõzik a hõmérséklet.

Szombaton északnyugaton több órára kisüt a nap, máshol gyakran erõsen megnövekszik a felhõzet. Helyenként záporesõ elõfordulhat. Megerõsödik az északi szél. 10, 16 fokra számíthatunk.

via: idojaras.hu