Egyre népszerűbbek a speciális témájú mini webáruházak

0
933

Néhány évvel ezelőtt még kétkedve fogadtunk mindent amit pénzért kínáltak az interneten. Ma azonban már sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. Nem csak a vírusirtók, a webes böngészők és a Google „óv” minket, de a magyar hatóságok és a fogyasztóvédelem is vásárlók érekeit védi. Ma már nem lehet online árut forgalmazni vállalkozás nélkül és kötelező a számla és az ügyfelek megfelelő tájékoztatása is. Nem csak a cég összes adatát, de még a webtárhely szolgáltató információit is fel kell tüntetni az oldalon.

A biztonságos, titkosított csatornán történő webes kommunikáció a fizetéseket is védetté tették és egyre szívesebben vásárolunk online, hiszen a vásárlási folyamat is sokkal kényelmesebb, a termékek könnyebben összehasonlíthatóak és a fizetéskor sem fogunk meglepődni, hogy más összeg kerül a blokkra mint ami a „polcon” szerepelt. Magyarországon a legnagyobb online kereskedők az Extreme Digital, a Media Markt, az eMag, a Tesco, a Libri, az iPon, a Mall és a Tchibo. Ezek a webáruházak méltán az ország legjobbjai közé tartoznak és ékes például szolgálnak a kisebb, kezdő webshopoknak. Azonban nem csak ilyen nagy méretű webáruházakkal találkozhatunk az interneten.

A speciális termékek iránt is egyre nagyobb a kereslet

Akár valós, fizikai üzlethelyiséggel rendelkező, akár raktár nélküli egy vállalkozás, fontos, hogy egy-egy réteget kiszolgáljon, legyen vásárlói köre. A mai világban azonban a legnagyobb áruházak csak a legnépszerűbb termékeket forgalmazzák, garantálva saját bevételüket. A fenti listából is látszik, hogy az elektrotechnikai termékek forgalmazása még a mai napig a legjövedelmezőbb online bevételi források egyike. Konkrétan az Edigital Magyarország legnagyobb forgalmú webáruháza évek óta.

A kisebb piacokat azonban a nagyok nem is akarják elérni, ezért ezeket külön, kisebb vállalkozások célozzák meg. A legszélsőségesebb külföldi példával kezdve, létezik olyan angol nyelvű webáruház, ahonnan ellenségeinknek küldhetünk különböző állatoktól származó ürüléket. A legnépszerűbb a marha trágya, amivel a webáruházból való vásárlás után, anonimitásunkat megőrizve, haragosainkat bosszanthatjuk. Azonban nem minden speciális webshop ennyire szélsőséges (bár kétségtelen, ennek  is meg van a saját piaca). Egyes vállalkozások kizárólag egyedi pólókat árusítanak, mások kézzel készített házi ékszereket kínálnak eladásra és vannak olyan webáruházak is, ahol kizárólag papírvirágokat vásárolhatunk.

Ma már bárki indíthat online webáruházat

Az internetes kereskedelemhez a mai törvények szerint, Magyarországon szükség van vállalkozásra és számlát kell kiállítanunk az értékesített termékekről. Az adóhatóság és a fogyasztóvédelem is nyomon kíséri tevékenységünket, ezért az adatok védelmét is szem előtt tartva, könyvelővel felvértezve kell nekiállnunk, ha mi magunk is szeretnénk saját webshopot. Erre ugyanis ma már akár költségmentes megoldások is léteznek. Ha úgy érezzük, hogy kis vállalkozásunk vagy hobbi tevékenységünk túl nőtt a baráti társaságnak szánt értékesítésen, akkor ideje kilépnünk a világhálóra és a nagy világ számára is elérhetővé tenni termékeinket, szolgáltatásainkat.

Webáruházat sok szolgáltató kínál kedvező bérleti díjakkal is, így nem kell külön fejlesztési költségekkel sem számolnunk, nekünk elég csak a speciális igényeket igénylő felhasználókat megtalálnunk és a termékek árusításával foglalkoznunk. Bátran készítsünk saját kis webáruházat ha fújt üveg díszeket készítünk, ha öntött vasból kovácsolunk dísztárgyakat vagy gyönyörű festményeket rajzolunk szabadidőnkben, de eladható lehet az egyedi vers, az általunk írt könyv vagy valamilyen szolgáltatás is. A lehetőségeknek csak a képességeink és a képzeletünk szab határt.