Home Tech Íme a világ legnépszerűbb okostelefonja az elmúlt negyed évben

Íme a világ legnépszerűbb okostelefonja az elmúlt negyed évben

0
Íme a világ legnépszerűbb okostelefonja az elmúlt negyed évben

Az egész világra és 2017 első negyedévére vonatkozó okostelefon-népszerűségi listát adott ki a Strategy Analytics.

Egy korábbi felmérés csak a világ egy (igaz, nagyobbik) részére vizsgálta az okostelefonok első negyedéves kedveltségét, a Strategy Analytics azonban nagyobb fába vágta a fejszéjét, és a világ egészét nézve hirdette ki a legnépszerűbb okostelefonokat.

Felmérése szerint a januártól márciusig terjedő időszakban a világ legnépszerűbb okostelefonjának az iPhone 7 bizonyult, 21,5 millió készülék talált gazdára. A nagytestvér, az iPhone 7 Plus is jó eredményeket könyvelhetett el, 17,4 milliós eladást produkált. A Samsung viszont elveszítette harmadik helyét, átadta az Oppónak. A kínai gyártó R9s telefonjának 8,9 millióan szavaztak bizalmat, elsősorban Kínában és Indiában. Azért ott a Samsung a top 5-ben van, rögtön két helyen is, igaz, nem csúcstelefonjaival. A 2016-os Galaxy J3-ból 6,1 millió darabot, az ugyancsak tavalyi Galaxy J5-ből 5 millió darabot értékesítettek. Ezek a Samsung-telefonok középkategóriásak, kedveltek Európában és Ázsiában, és némiképp ellensúlyozták a Galaxy Note7-tel elszenvedett veszteségeket.

Ami az egyes típusok piaci részesedését illeti: az Apple iPhone 7-é a globális piac 6,1 százaléka, az iPhone 7 Plusé pedig a 4,9 százalék. Az Oppo R9s eladásai 2,5 százalékot jelentenek, míg a Galaxy J3-é 1,7 százalékot, a J5-é pedig 1,4 százalékot.

via: hvg.hu