Üzletek – Szakemberek

My bookmarks Print listing Add Bookmark Save listing in PDF

Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola – Deutsche Nationalitatengrundschule Johann Hauck

0.00
  1. Home
  2. » Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola – Deutsche Nationalitatengrundschule Johann Hauck
Cím:
Piliscsaba
Leírás:

Igazgató: Ruskó András

Fenntartó: Német Nemzetiségi Önkormányzat 2081 Piliscsaba, Kinizsi Pál u. 1-3.

Iskolánkról:
Iskolánk Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola 8 osztályos két tannyelvű iskola, mely 1999-ben nyitotta meg kapuit. Megalakulásunkat a szülők kezdeményezték, Piliscsaba Német Kisebbségi Önkormányzata támogatta, segítette.

A Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola Piliscsaba három általános iskolájának egyikeként azt vállalta fel, hogy a városba élő német nemzetiség igényeit és jogos elvárásait is figyelembe véve tegyen eleget törvényben is előírt oktató-nevelő tevékenységének. A piliscsabai német kisebbség nemzetiségi önkormányzatban is megmutatkozó ereje és kitartása hozta létre az iskolát 1999-ben, azzal a szándékkal, hogy több más településhez hasonlóan Piliscsaba is büszke lehessen arra, hogy az itt élő nemzetiségek képesek fennmaradni, kultúrájuk önállóságát megtartani, miközben végig szem előtt tartják más kultúrák szuverenitását is. Az iskola fenntartója a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat, amely az iskolák államosítása után is meg tudta őrizni pozícióját. Az idei tanévtől egyre több nemzetiségi iskola követi példánkat és kilép a KLIK fenntartása alól. Természetesen ez csak ott lehetséges, ahol közös szándék mutatkozik önálló intézmény indítására és a helyi nemzetiségek eléggé erősek jogaik érvényesítéséhez.

Deutsche Schule Piliscsaba Alapítvány

Az alapítvány célul tűzte ki a piliscsabai Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola Pedagógiai Programját támogatva és azt kiegészítve a német nemzetiségi hagyományok ápolását, a nemzetiségi tánc és ének megismertetését gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

További cél az egészséges életmódra és a rendszeres sportolásra való nevelés, valamint az iskola működésének, oktatási és nevelő munkájának segítése, a személyi és tárgyi feltételek javítása.

Alapítványunk gyűjti a személyi jövedelemadóból felajánlható 1%-ot.

Jogállás: közhasznú alapítvány

Alapítás éve: 2000

Székhely: 2081 Piliscsaba, Templom tér 7.

Bankszámlaszám: CIB Bank: 10702143-48509600-51100005

Kuratórium tagjai:

Grőszné Manek Tímea - elnök

Majnekné Hajdu Ildikó

Molnár Csaba

Dr. Károlyházyné Grinyi Odett Anikó

Priegl Gyöngyi

Kategória:   
Kapcsolat
Telefon: 06 (26) 375-097

Send message to listing owner