Üzletek – Szakemberek

My bookmarks Print listing Add Bookmark Save listing in PDF

Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola

0.00
  1. Home
  2. » Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola
Cím:
Pilisjászfalu
Leírás:
Az iskola története:

1942-ben megalakították a Pilishegyi Állami Gazdaságot. Az lakosság mellett nyírségi, hajdúsági, békési munkavállalókat vett fel a gazdaság. A családos beköltözések, a gyermekek létszámának növekedése már magával vonzotta az iskolaalapítás gondolatát. Kezdetben váltakozva tanítottak összevontan az alsó és felső tagozatban. Az iskola épülete a Taligás-féle ház volt, itt működött az alsó tagozat. A felső tagozat a mostani Kápolna épületében kapott helyet. Nőtt a tanulók létszáma, termekről, tanerőről gondoskodni kellett. A felső tagozatot két alkalommal is körzetesíteni akarták, a szülők ellenállása ezt megakadályozta.
1960-ban elkészült a jelenlegi iskola épülete, a Megyei – Községi Tanács, a helyi üzemek, az Állami Gazdaság és a szülők segítségével. Itt az oktatás két műszakban folyt. Délelőtt, délután összevont csoportokban (1-3, 2-4, 5-6, 7-8).
1986-ban vette fel a Dózsa György nevet. A falu 1994-ben Piliscsabától levált, így iskolánk is önálló lett. A felső tagozatos diákok sajnos továbbra is a környező települések iskoláiba iratkoztak be (Piliscsaba, Klotild-liget, Pilisvörösvár, Dorog).

Kategória:   
Kapcsolat
Telefon: +36/26-375-168
E-mail cím: dozsagyisi@gmail.com

Send message to listing owner