Üzletek – Szakemberek

My bookmarks Print listing Add Bookmark Save listing in PDF

Pomázi Mátyás Király Általános Iskola

0.00
  1. Home
  2. » Pomázi Mátyás Király Általános Iskola
Cím:
Mátyás király utca, Magyarország, Pomáz
Leírás:

Iskolánk Pomáz legforgalmasabb részétől, a HÉV-állomástól 5 percre található egy csendes kis utcában, a Mátyás király utcában.

A környék barátságos hangulatú, családi és társasházakkal övezett területe Pomáznak.
Iskolánk jelenlegi helyére az 1981/82-es tanévben költözött, 1991-ben rendezett, korszerű sportudvar létesült mellette.
Címeink: Örökös Ökoiskola, Erőszakmentes, egészségtudatos iskola.
Az iskola alapítványa: Pomázi Nebulókért Alapítvány

A kétszintes iskolaépületben a 2014-es statisztika alapján 23 tanulócsoport működik, tanulóink létszáma 555 fő. Maximális létszám: 660 fő Az eddigi tapasztalatok és a Pomázra jellemző népességi mutatók alapján évfolyamonként várhatóan továbbra is többnyire három párhuzamos osztályra tervezhetjük munkánkat. Évek óta magas az első osztályba beiratkozók száma, természetesen örömmel fogadjuk a magasabb évfolyamra jelentkezőket is.

Az alsó tagozatos osztályok a földszinten és az I. emeleten, a felsősök a II. emeleten találhatók. Intézményünk 22 osztályteremmel, 1 technika, 2 informatika szaktanteremmel, 2 fejlesztőszobával, orvosi szobával, tornateremmel és tornaszobával rendelkezik. Iskolánkban iskolai könyvtár működik, melynek állománya folyamatosan bővül, és tanulóink igen szép számban látogatják. A könyvtár helyisége könyvtári órák megtartására is alkalmas. A tanulók étkeztetése az ebédlőben történik. Rendelkezünk egy osztott iskolaudvarral, melynek egy részén sportpályát alakítottunk ki, ez lehetővé teszi a testnevelés- és tömegsport órák színvonalas megtartását. Diákjaink számára szülői támogatással szabadtéri tantermet alakítottunk ki. Minden tantermünkben és a folyosókon is működik az iskolarádió, melynek adásait egy kisméretű stúdióból közvetítjük.

Kategória:   
Kapcsolat
Telefon: 06 26 325545
E-mail cím: iroda@matyasiskola.hu

Send message to listing owner