Üzletek – Szakemberek

My bookmarks Print listing Add Bookmark Save listing in PDF

Üvegtigris étterem – Tinnye

0.00
  1. Home
  2. » Üvegtigris étterem – Tinnye
Nyitvatartási idő:
Monday Closed
Tuesday 12:00 - 20:00
Wednesday 12:00 - 20:00
Thursday 12:00 - 20:00
Friday 12:00 - 20:00
Saturday 12:00 - 20:00
Sunday 12:00 - 20:00
Cím:
Garancsi-tó, Tinnye 2086
Leírás:

Az Üvegtigris című film valódi helyszínén áll a mai napig Lali büféje.

Az eredeti helyszín, az eredeti kocsi, mögötte pedig az étterem. Ezen a helyen dolgozott Lali, ide hozta Róka a sok szemetet, Gaben az impalát amit rögtön el is taposott egy teherautó. Innen származik az "Ízirájder Öcsém!", amit Csoki a Babettát hajtva ordibált állandóan.

A Garancsi-tó közvetlen közelében a cégtábla még ma is kint van, a büfé is üzemel. Ahogy kijön a jó idő a tó partján azonnal megjelennek a túristák, talán kimondhatjuk: a zarándokok. Lehet látni időnként motorosokat, kisgyermekes családokat, vagy éppen magányos kerékpárost is.
Akinek éppen nem a hot-doghoz van kedve mustárral vagy éppen anélkül, vagy nem akarja éppen eljátszani a "van alkoholmentes söröd" jelenetet, annak van lehetősége a büfé mögötti réten, vagy éppen a pártíz méterre lévő azonos nevű étteremben megpihenni. Az étteremnek van saját focipályája is, ahol akár versenyeket is lehet rendezni.

A büfé mellől, az étteremhez vezető útról és a teraszról gyönyörű kilátás nyílik a tóra és az azt körülvevő hegyekre.

Az ételek stílusosan a szereplőről kapták a nevüket, például mint a "Csoki" csirkemellei dollárburgonyával és salátával.

Ha a kedves vendégnek nagyon megtetszik a környék és úgy gondolja, hogy a családdal, vagy akár barátokkal itt maradna esetleg 1-2 napra, akkor az étteremhez tartozó panzióban erre is akad lehetőség.

A helyhez extraként "tartozik", hogy néhanapján még a filmben szereplő színészek is megjelennek itt.

Azoknak is van egy jó hírünk, akik ebben a festői környezetben szeretnék kimondani a "boldogító igen"-t:

"Egyedülálló látvány, csodálatos panoráma fogadja azokat a párokat, akik úgy döntenek, hogy az Üvegtigris Éttermet választják esküvőjük helyszínéül.
Nyári napokon a hangulatos panorámás teraszon biztosítunk lehetőséget a polgári szertartásra valamit az azt követő pezsgős koccintásra. Széles választékú vacsorakínálatunknak köszönhetően olyan menüt állítunk össze, ami egészen biztosan a vendégek ízlését is elnyeri."

Egy meghatározó jelenet az Üvegtigris című filmből

Kategória:   
Címke:   
Kapcsolat
Telefon: 06 20 5761530

Send message to listing owner